Houbový kuba

Základní ingrediencí tohoto staročeského receptu jsou ječné kroupy. Kroupy jsou perfektní právě pro podzimní a zimní období. Krásně nás prohřejí a dodají energii.

Ječné kroupy jsou plné křemíku, který:

  • posiluje šlachy, vazy a chrupavky,
  • zpevňuje cévy,
  • činí naše vlasy, nehty silnější,
  • transportuje vápník do kostí a posiluje tak kostní stavbu,
  • zlepšuje léčení ran i kostí,
  • významnou prevencí onkologických problematik.

A protože kroupy jsou prospěšné víc, než by se zdálo, pojďte si připravit houbového kubu!

Potřebujeme:

  • 300 g ječných krup
  • 3/4 l vody
  • 50 g sušených hub, dopředu namočených
  • 2 cibule
  • olej
  • pepř, sůl, lžička drceného kmínu, 1/2 paličky česneku, lžičku majoránky

Postup:

Na oleji orestujte na jemno nakrájenou cibuli, přidejte propláchnuté kroupy, posolte, zalijte vodou a vařte do měkka. Houby nakrájejte na kousky, lehce orestujte a duste 5-10 minut. Poté smíchejte s kroupami, přidejte kmín, rozmělněný česnek, majoránku. Promíchejte, dejte do zapékací mísy vymazané olejem  a pečte při 180 stupních do zlatohněda.

Užijte si toto jednoduché, výživné jídlo!

 

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *