Ječmen a Chlorella Green Ways

 

 

Před tím, než se začtete do toho, co to je ječmen a chlorella, proč je potřebujete a co byste měli vědět o firmě Green Ways, začtěte se do mého zeleného příběhu. To proto, abyste poznali, jaká byla má zelená cesta a jak je pro mě zdraví důležité.

Můj zelený příběh je zde >>>.

 

Firma Green Ways

Česká firma Green Ways byla založena roku 2001 a drží prvenství jako výrobce a dodavatel první chlorelly a ječmene u nás. Garantuje top kvalitu svých produktů ve smyslu čistoty a obsahu účinných látek. V současné době je firma Green Ways největším evropským prodejcem zelených potravin.

Zakladatelem firmy je Václav Rathouský, který se nyní prioritně věnuje tématu rekultivace českých lesů.

Marketing společnosti Green Ways je založen na principu MLM – multilevel marketingu, neboli síťového marketingu.  A tedy kromě top produktů nabízí Green Ways i možnost spolupráce.

Ječmen, chlorella a já…

Přemýšlela jsem dlouho, co vám o ječmeni a chlorelle napsat. Spoustu informací totiž najdete na oficiálním webu firmy >>> a já nerada jen tak kopíruji informace. Také když zadáte do vyhledávače Google “zelené potraviny”, vyjede vám spoustu odkazů na stránky, kde si přečtete mnoho o tom, jak jsou prospěšné pro naše tělo.

A protože můj čas je drahý, rozhodla jsem se to pojmout jinak. Neopisovat, ale popsat vám, co znamenají zelené potraviny pro mě a proč jsem si vybrala právě ty od firmy Green Ways.

 

Dokonalost

Ano, dokonalost, přesnost, preciznost, ťip ťop. Mám ráda, když se věci dělají pořádně. Na 100 %. A přesně tak to dělají v Green Ways. Je to propojení filozofie, marketingu, dokonalého pěstování ječmene i chlorelly, dokonalého zpracování. A dokonalé dodávky až na váš stůl.

Kde to roste?

JEČMEN se pěstuje v Utahu ve výšce 1500 m.n.m. Na půdě bohaté na živiny a minerální látky. Dříve totiž na polích s ječmenem bylo jezero, tak se to tam všechno naplavilo. Když ječmen doroste do 30 cm, je sklizen, ihned po sklizni se odšťavní a následně se šťáva šetrně vysuší při teplotě do 31 stupňů. Díky tomuto postupu je zaručena vysoká nutriční a enzymatická hodnota.

U ječmene miluji, že pokaždé chutná jinak. Někdy je víc sladký někdy méně. Je to právě kvůli tomu dokonalému procesu pěstování a díky čistotě.

 

CHLORELLA… Ta se má taky jako prase v žitě. Užívá si venkovní nádrže, čistou vodu, čerstvý vzduch a hlavně SLUNCE! Díky tomu v ní je síla a vitalita. Vše to do sebe nasaje. Vnímáte to taky, že ano? Já si vždy představuji, jak se ta malinká pidiřasa vyhřívá na Slunci, kumuluje tu jeho energii do sebe a usmívá se u toho 🙂.

 

A takový poklad mi pak hladí mé břicho! 

 

A co se zpracování týká, tak “Abychom chlorellu co nejvíce zpřístupnili našemu trávicímu traktu, používáme metodu sprejového sušení STEAM. Ta zaručuje ideální poměr dvou kvalit: vysoké vstřebatelnosti nutričních látek (minimálně 80 %) a minimálního poškození buněčného obsahu.”

Líbí se mi, že zástupci firmy Green Ways jezdí pěstování i výrobu pravidelně kontrolovat osobně a provádí pravidelné testy kvality. 

 

Proč je to pro nás dobré (nejlepší a důležité!)

No.. Proč… Proč… Prostě protože je to základ. Protože nás zelené potraviny sytí živinami. Minerály a enzymy. A protože nás čistí. A to opravdu intenzivně.

Za mě ječmen to je enzymatická bomba, vitalita a chlorella to je kartáč na naše střevo. Zdravé střevo, to je právě ten naprostý základ pro naše tělo! A navíc to Slunce a ta pohoda naakumulovaná v chlorelle… To do svého těla opravdu chcete. Energie vás bude nabíjet zevnitř.

Více zde >>> a nebo osobně :-). Osobní povídání je stejně nejlepší! >>>

Zdravé střevo = zdravá imunita = zdravý celý člověk = pohoda, dobrá nálada = můj život dává větší smysl

A kdo nevěří, ať si pustí tohle video “Mikrobiom je další orgán, střeva druhý mozek, ovlivňují emoce” >>>.

Kdo je vhodný jedlík?

Všichni. ANO ječmen a chlorella jsou skvělé na všechno a pro všechny. Bez nadsázky! Chlorella je na světě už opravdu hodně dlouho. 2 a půl miliardy let. Bez travin by jsme ostrouhali mrkvičku, protože je na nich založen základ potravinového řetězce. No a člověk se svým mozkem přišel na to, jak to zpracovat, aby z ječmene a chlorelly naše žaludky přijaly to nejlepší a nejvíc!

Tady opět vyzdvihuji imunitu. Silnou imunitu potřebujeme všichni. Oslabujeme si ji denně. Káva, cukr, málo spánku, stres,… To všechno naši imunitu oslabuje. Zelené potraviny tělu pomáhají se s těmito vlivy vyrovnat.

Pomáhají tělu obnovit přirozené očistné mechanismy. Pomáhají obnovit přirozené ozdravné mechanismy. Pomáhají obnovit to, co je normální.

A normální je být zdravý.

 

Jak zelenáče pomáhají mě?

Matka, manželka, žena v domácnosti, podnikatelka, fyzioterapeutka, lektorka,… To všechno jsem. Kromě jiného :-). Ráno často vstávám v pět. Dám si studenou sprchu, zacvičím pozdravy Slunci, chystám syna do školky, pracuji, nakupuji, zařizuji, funguji v běžném dni a večer pak usedám k počítači a do noci pracuji… Asi chápete kam mířím.

V tomhle tempu mě ve zdraví, v psychické i fyzické pohodě udržuje zdravý životní styl. A k tomu už více jak 13 let neodmyslitelně patří ječmen a chlorella.

Kromě nachlazení tak maximálně dvakrát do roka jsem nebyla nemocná. Žádná antibiotika.

Na zeleném jsem uběhla půlmaraton. Zelenáče byly se mnou v těhotenství. Po porodu, při příchodu na pokoj z porodního sálu mi manžel jako první míchal ječmen a dával chlorellu. Podporovaly mě při kojení. A pomáhají mi i teď.

 

>>> Ječmen a chlorella mohou být i vaší součástí… Stojí to za to! <<<